Продажната цена на жилищата в Испания продължава да расте (0,9%) въпреки здравната

...
Продажната цена на жилищата в Испания продължава да расте (0,9%) въпреки здравната
Коментари Харесай

Коронавирусът забавя покачването на цените на жилищата в Испания

Продажната цена на жилищата в Испания продължава да пораства (0,9%) макар здравната и икономическа рецесия, която беляза 2020 година Годината, в която светът попадна под ударите на ковид, значително забави растежа на цена на квадратен метър на цялата територия на страната, изключително в Мадрид (-1,3%) и Барселона (-2,6%). Това сочат данните от разбора на Idealista, където се разгласяват разгласи за парцели чартърен и в продажба, осведоми.

Квадратният метър в Испания е 1779 евро след бурни последни 12 месеца в бранша на недвижимите парцели. След растеж от 0,9% в цялата страна, остават по-високи цените на жилищата в 12 от 17-те самостоятелни общности. Само в Кастилия и Леон (-2,3%), Галисия (-0,7%) и Кантабрия (-0,4%) разноските са намалели спрямо декември 2019 година, до момента в който в Андалусия и Кастилия-Ла Манча няма промени. Естремадура беше районът с най-голям напредък с 4,5%, следван от Ла Риоха и Страната на баските съответно с 3,8% и 3,2%. 

Мадрид и Барселона, както и останалите съществени градове в страната, са най-силно наранени от пандемията и цената им на квадратен метър е понижена надлежно с 1,3% и 2,6%. Тези амортизации обаче не са най-високите в Испания, защото Херона и Паленсия надалеч надвишават 4% от паданията (съответно 4,8% и 4,1%). 

Загубите, поради които Сан Себастиан е най-скъпият испански град, са се нараснали с 5,7% през последните дванадесет месеца, слагат междинната цена на квадратен метър в града на 4797 евро. Въпреки спада Барселона (4009 евро) и Мадрид (3682 евро) остават вторият и третият най-скъп град. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР